Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w jarzynach Marzeny

Składniki:

  • 3 mrożone filety z pangi
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • vegeta
  • oliwa


Sposób przyrządzenia:

Cebule pokroić na plasterki. Dusić na patelni , aż się zeszkli. Dodać marchewkę i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany seler naciowy. Posolić, doprawić vegetą   i dusić 20 minut co chwilę mieszając. Rybę  rozmrozić, posypać przyprawami i odstawić na 15 minut. Potem włożyć rybę na patelnię, przykryć podduszonymi jarzynami i dusić , aż ryba zrobi się biała. Wtedy delikatnie odwrócić i smażyć jeszcze chwilę. Podawać z ziemniakami i duszonym groszkiem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *