Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w cieście po kaszubsku marynowana

Składniki:

    • 1,5 kg filetów pangi
    • sól, pieprz
    • olej

    Ciasto:

    • 1 jajko
    • 3/4 szklanki wody
    • mąka, vegeta, sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ma ono mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego, następnie maczamy w tym cieście kawałki ryby i smażymy na oleju.
    Zalewa

    Składniki:

      • 3 cebule
      • 1 duża papryka
      • 2 ogórki konserwowe
      • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
      • 4 łyżki ostrego keczupu
      • 4 łyżki octu
      • 2 szklanki wody
      • 2 łyżki oleju
      • 1 łyżeczka soli
      • 4 łyżeczki cukru


      Sposób przyrządzenia:
      Cebulę pokroić i zeszklić, paprykę, ogórek, pokroić i wymieszać z cebulą, a następnie przełożyć z rybą.
      Pozostałe składniki zalewy wymieszać, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach gorącą zalewą zalać rybę z dodatkami.
      Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” przez Agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *