Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga (tilapia) z pomidorami i cebulką

Składniki:

    • 1 kg filetów z pangi lub tilapii
    • mąka
    • sok z cytryny
    • sól, biały pieprz
    • 4 cebule
    • 4 pomidory


    Sposób przyrządzenia:
    Umytą i osuszoną  rybę pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, posypać przyprawą i odstawić na 20-30 minut do lodówki. Następnie porcje ryby z obu stron oprószyć mąką i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor. Cebulę obrać, pokroić w plastry, udusić na odrobinie oliwy, przyprawić. Pomidory pokroić w plastry, przyprawić. Usmażoną rybę ułożyć na blasze do pieczenie, obłożyć cebulką i pomidorami, zapiec przez 5 minut w gorącym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *