Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga po afrykańsku

Składniki:

    • 50 dkg filetów z pangi
    • 20 dkg krewetek
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 2 goździki
    • 2 ząbki czosnku 
    • 4 cebule dymki
    • 1 zielona papryka
    • ½ szklanki piure z pomidorów
    • 1 szklanka bulionu drobiowego (nie solonego)
    • 5 dkg katmii jadalnej (okra)
    • ½ łyżeczki posiekanego oregano
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę pokroić w grubą kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć dymkę, paprykę po kilku minutach dodać obrany i rozdrobniony czosnek oraz goździki, mieszając smażyć przez 1 minutę. Dodać bulion drobiowy, piure pomidorowe i posiekaną katmię, po 5 minutach duszenia sos przyprawić, dodać zioła, chwilę podgrzewać i dołożyć rybę i krewetki. Dusić 4 minuty i podawać.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Martusia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *