Panga glazurowana na ostro

874
com_content.article
(Oddano 0 głosów z średnią 0 z 5)
Panga glazurowana na ostro0 out of 5 based on 0 voters.


Panga glazurowana na ostro
Składniki:
Pangaglaz
- filety z Pangi
Glazura:
- drobno posiekana mała cebulka
- 1/3 łyżeczki płatków z chilli (lub ¼ łyżeczki sproszkowanego chilli)
- 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
- 4 potłuczone ziarenka ziela angielskiego
- 100 ml wody
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 4 łyżeczki cukru (można dodać część cukru trzcinowego)
- Olej

Wykonanie:
Pierwszym krokiem będzie przysadzenia glazury, podsmażamy cebulkę przez 5 minut, dodajemy resztę składników, cały czas mieszając gotujemy na wolnym ogniu aż glazura zgęstnieje.
Osuszamy rybę Panga, układamy na posmarowanej oliwa brytfance i pieczemy w jak najbardziej nagrzanym piekarniku. Dla 220 stopni - około 8 minut.
Wyciągamy rybę z piekarnika u grubo smarujemy filet i pieczemy przez około 8-10 minut aż glazura zacznie karmelizować. Danie gotowe – podawać gorące!
Doskonały dodatkiem do tego dania będzie ryż i sałatka z dresingiem zawierającym sok z cytryny.

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi