Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paluszki z mielonej baraniny

Składniki:

  • 1 kg mięsa baraniego lub wołowego
  • 5 czerwonych cebul
  • 5 ząbków czosnku
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • 2 łyżki posiekanego tymianku
  • sól
  • olej


Sposób przyrządzenia:

Mięso i cebulę zemleć, dodać posiekane zioła, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki oleju, 50 ml. wody i wyrobić masę. Przyprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i słodką, solą. Owinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Potem formować z masy długie paluszki, lekko je spłaszczyć. Tępą stroną noża zrobić na wierzchu kratkę. Paluszki posmarować olejem i grillować po 10 minut z każdej strony.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *