Paluszki krabowe na ostro

4328
com_content.article
(Oddano 120 głosów z średnią 4.01 z 5)
Paluszki krabowe na ostro4.01 out of 5 based on 120 voters.


Składniki:


    • 15 dkg paluszków krabowych
    • 1 cebula pokrojona w pół plastry
    • ¼  strąka zielonej papryki pokrojonej w „zapałkę”
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka mąki
    • ½ szklanki mleka
    • 1 łyżka bułki tartej
    • 1 łyżeczka sosu Worcester
    • 1 łyżka musztardy
    • 5 dkg tartego żółtego sera

    Sposób przyrządzenia:
    Paluszki krabowe przelać wrzątkiem na sicie, osuszyć. W rondlu o grubym dnie rozgrzać 1 łyżkę masła, dodać paprykę i cebulę, dusić na maleńkim ogniu przez 10 minut mieszając. Do miękkiej już cebuli i papryki dodać mąkę, wymieszać, powoli dodawać mleko, stale mieszając, dodać paluszki krabowe, sos Worcester musztardę i połowę tartego sera, podgrzewać przez kilka minut. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wysypać tartą bułka, przełożyć z rondla paluszki krabowe wraz z sosem i posypać resztą sera. Zapiec w piekarniku.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Teresa

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi