Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ozór wołowy w sosie chrzanowym

Skład:

  • ozorek wołowy
  • włoszczyzna
  • mąka
  • masło
  • chrzan tarty
  • przyprawy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Ozorek dokładnie wyszorować, włożyć do garnka , zalać wrzątkiem. Dodać włoszczyznę, cebulę, pieprz, ziele, liść laurowy. Gotować ok. 3 godzin. Z ugotowanego ozora, gdy przestygnie ściągnąć skórkę. W rondlu przygotować z masła i mąki jasną zasmażkę, dodać utarty chrzan, rozprowadzić chłodnym wywarem, przyprawić zagotować. Ozór pokroić w plastry i dodać do sosu.

1 comment for “Ozór wołowy w sosie chrzanowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *