Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owocowe tosty

Składniki:

  • 4 kromki pszennego chleba tostowego
  • 1 obrany i pokrojony w plasterki banan
  • ½ szklanki mleka
  • cynamon i wanilia do smaku
  • maliny, jeżyny itp. owoce
  • syrop owocowy

Sposób przyrządzenia:
Mleko zmiksować z jajkami, wanilią i cynamonem. Dwie kromki chleba obłożyć plastrami banana, przykryć pozostałymi kromkami i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Na kromki wylać mleko zmiksowane z dodatkami, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane tosty zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C przez 30 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim tosty jeszcze na kilka minut. Tosty wyłożyć na talerz, przekroić po przekątnej na połówki, polać syropem i ozdobić dostępnymi owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *