Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce w biszkopcie*

Składniki:

  • grejpfrut 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • kiwi 2 szt
  • truskawki 8 szt
  • łyżka cukru pudru
  • łyżka oleju
  • 3/4 szklanki mąki (obojętnie jakiej)
  • 5 dag masła
  • 2 białka
  • łyżka miodu


Sposób przyrządzenia:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Masło zmiksować z mąką, a następnie dodać białka i miód. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować 4 kółka o średnicy 12 cm. Łyżką wykładać ciasto, formując kółka. Piec około 10 minut w temperaturze 180 st. C. Małe miseczki odwrócić do góry dnem i posmarować olejem. Kłaść na nie gorące ciasto biszkoptowe. Formować z ciasta miseczki. Grejpfrut obrać i zdjąć osłonki. Pokroić. Kiwi obrać, truskawki i jabłko umyć i pokroić na kawałki (jabłko można obrać, w zależności od potrzeb). Owoce wymieszać ze sobą. Wypełnić nimi biszkoptowe miseczki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Przepis nadesłany na konkurs „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” przez Katarzynę Walas.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *