Owoce morza w zielonym curry

6676
com_content.article
(Oddano 435 głosów z średnią 4.55 z 5)
Owoce morza w zielonym curry4.55 out of 5 based on 435 voters.


Składniki:
  • 10 krewetek tygrysich
  • 5 małży przegrzebek
  • 15 małży jadalnych, muli
  • 1 mała pokrojona w plastry cukinia
  • 2 łyżki zielonej tajskiej pasty curry
  • ½ szklanki mleka kokosowego
  • sos rybny do smaku
  • cukier brązowy do smaku
  • sól do smaku
  • oliwa

Sposób przyrządzenia:

W dużej patelni lub wocku rozgrzać oliwę, dodać pastę curry, smażyć mieszając kilkanaście sekund. Dodać małże, cukinię, przemieszać dokładnie, podlać mlekiem kokosowym. Doprowadzić do wrzenia, gotować mieszając aż muszle małży się otworzą, odrzucić muszle które mimo mieszania pozostały zamknięte, przyprawić do smaku. Podawać na gorąco z ryżem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi