Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostry sos Habanero

 

Składniki:

  • 12 świeżych papryczek chili
  • 1 obrane mango
  • 1 szklanka dobrej musztardy
  • ¼ szklanki brązowego cukru
  • ¼ szklanki białego octu winnego
  • 1 łyżka mielonego chili
  • 1 łyżka curry
  • szczypta mielonego kminku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Papryczki chili obrać, oczyścić z nasion, rozdrobnić. Mango rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać i zmiksować, przelać do grubościennego rondla, doprowadzić do wrzenia, mieszając powoli gotować 5 minut. Przełożyć sos do czystych słoiczków, szczelnie zamknąć.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *