Ostry sos Habanero
Ostry sos Habanero4.38 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 12 świeżych papryczek chili
- 1 obrane mango
- 1 szklanka dobrej musztardy
- ¼ szklanki brązowego cukru
- ¼ szklanki białego octu winnego
- 1 łyżka mielonego chili
- 1 łyżka curry
- szczypta mielonego kminku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Papryczki chili obrać, oczyścić z nasion, rozdrobnić. Mango rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać i zmiksować, przelać do grubościennego rondla, doprowadzić do wrzenia, mieszając powoli gotować 5 minut. Przełożyć sos do czystych słoiczków, szczelnie zamknąć.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 19, marzec 2008 14:16
- Marta
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny