Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzeszki z kremem na przekąskę

Ciasto:

  • 3 szkl. mąki
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 1 kostka margaryny
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki sody
  • 1/3łyżeczki soli

    Masa:

  • puszka słodzonego mleka zagęszczanego
  • ½ kostki margaryny

    Sposób wykonania:

    1. Składniki podane na cisto dokładnie ze sobą wyrobić po czym uformować a niego małe kuleczki.
      Przełożyć je do małych foremek i upiec w rozgrzanym piekarniku.
      Następnie puszkę mleka wstawić do wody i  gotować około 2 godzin.
      Po tym czasie puszkę wyjąć  z wody i nie otwierając ostudzić, wówczas puszkę otworzyć i utrzeć go razem z margaryną.
      Upieczone kuleczki nadziać masą i skleić po dwa.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *