Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowe różki

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • żółtko
  • 1 szkl. posiekanych orzechów
  • kostka masła
  • cukier puder
  • cukier waniliowy
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:
    Żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier raz śmietanę dokładnie wyrobić na gładkie ciasto pod koniec dodając starte na tarce masło oraz orzechy.
    Całość dokładnie wymieszać po czym owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 4 godziny.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyciąć z niego półksiężyce, które ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 15 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem waniliowym wymieszanym z cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *