Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Okoń w warzywach

Składniki:
• 40 dag filetów z okonia
• 2 ząbki czosnku
• pęczek dymki
• bulwa kopru włoskiego
• pęczek koperku
• 30 dag pomidorów
• 2 łyżki oliwy
• 300 ml soku pomidorowego
• 20 dag ugotowanego ryżu
• sól, pieprz

Wykonanie:
– czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, dymkę pokroić, koper włoski przepołowić i usunąć głąbik, pokroić w paski, koperek posiekać, pomidory pokroić w plasterki,
– czosnek i koper włoski podsmażyć na oliwie przez 2 minuty,
– dodać pomidory i sok pomidorowy, zagotować,
– dodać dymkę i ryż, na wierzchu ułożyć kostki ryby,
– patelnię przykryć, gotować 10 minut,
– przed podaniem rybę oprószyć solą i pieprzem, posypać koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *