Okonie w sezamowej panierce

6085
com_content.article
(Oddano 209 głosów z średnią 4.35 z 5)
Okonie w sezamowej panierce4.35 out of 5 based on 209 voters.


6a28742a90d0aa8f

Składniki:


    • 5 okoni
    • ½ szklanki ziaren sezamu lub słonecznika
    • ½ szklanki bułki tartej
    • 2 jajka
    • sok z cytryny
    • olej
    • 1 łyżka masła
    • sól, pieprz biały

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, sprawić, wyfiletować pozostawiając skórę, podzielić na porcje. Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Tutaj dobra rada. Jako że okonie bardzo trudno skrobać z łusek, polecam skrobanie widelcem. Bułkę tarta wymieszać z sezamem. Jajka dokładnie „skłócić”  Każdą porcję ryby obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i panierować w bułce z sezamem. Smażyć na oleju z dodatkiem masła. Pychota, polecam.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi