Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki w zalewie ze śliwowicą

Składniki:

  • ogórki 2 kg
  • przyprawa do kwaszenia 1 opakowanie
  • woda przegotowana 4 szklanki
  • śliwowica 1 szklana
  • sól 2 łyżki
  • lód w kostkach 10 sztuk

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki należy namoczyć i porządnie umyć. Zalać czystą, zimną wodą z
    kostkami lodu. Po rozpuszczeniu się lodu należy je wyjąć z wody i
    odłożyć do odcieknięcia. Ogórki należy ułożyć w słoikach, dodać
    przyprawę do kwaszenia, Wodę zagotować z solą, po wystudzeniu dodać
    śliwowicę, tak przygotowaną zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki i
    odstawić w chłodne, przyciemnione miejsce.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *