Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki w musztardzie Ilony

Składniki:

    • ogórki 4 kg
    • woda 4 szklanki
    • ocet 1 szklanka
    • cukier 1,5 szklanki
    • sól 3 łyżki
    • musztarda 5 łyżek
    • pieprz
    • ziele angielskie
    • liść laurowy

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, a w miarę potrzeby wymoczyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Wodę proszę zagotować w garnku z dodatkiem cukru, octu, musztardy, ziela, listków, soli i ziarenek pieprzu. Teraz należy ułożyć pokrojone ogórki wyparzonych w słoikach i zalać je gorąca marynatą. Pasteryzować słoiki przez około 5 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *