Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki w musztardzie Gabrysi

Składniki:

    • 1 kg małych ogórków
    • 2 cebule
    • łyżka kopru
    • ½ łyżki octu10%
    • 4 łyżki cukru
    • 300 g musztardy
    • 1 liść laurowy
    • ½ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Cebule razem z koprem posiekać po czym wymieszać z musztardą.
    Dodać jeszcze ocet, pieprz oraz rozdrobniony liść laurowy.
    Całość wymieszać i podgrzać, wówczas włożyć ogórki.
    Delikatnie przemieszać aby okryły się sosem i doprowadzić do zagotowania.
    Następnie przełożyć ogórki razem z sosem do słoików i szczelnie zalecić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *