Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki małosolne Marzeny

Składniki:

  • 1 kg. średniej wielkości ogórków gruntowych
  • kilka ząbków czosnku
  • gałązki kopru
  • sól


Sposób przyrządzenia:

Ogórki umyć, koper opłukać , ząbki czosnku obrać. Z litra gorącej wody i łyżki soli przygotować zalewę. Ogórki ułożyć ścisło w szklanym słoju lub naczyniu kamionkowym. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i gałązki kopru. Zalać chłodną zalewą tak, by przykryła ogórki. Obciążyć talerzykiem i kamieniem. Pozostawić w temperaturze pokojowej na tydzień.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *