Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki korniszonki

Składniki

  • ogórki 2 kg
  • sól 1 łyżka
  • woda zimna 1 litr
  • cukier 10 dag
  • ocet 0,5 szklanki
  • gorczyca 2 łyżki
  • koper 2 gałązki
  • ziele angielskie 10 sztuk
  • pieprz 10 ziaren
  • cebula 20 plasterków
  • marchewka 2 sztuki

    Sposób przyrządzenia
    Do słoika wypełnionego małymi ogórkami wkładamy liść laurowy, koper,
    parę ziaren gorczycy, ziele angielskie, ziarnka pieprzu, 2 plasterki
    cebuli i kawałki marchewki. Wszystko zalewamy wcześniej przygotowaną
    zalewą, Pasteryzujemy około 10- 15 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *