Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogony langusty w winie

Składniki:

  • 4 ogony langusty
  • 4 pomidory
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 1 pęczek natki kolendry
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekać czosnek oraz papryczki po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone w kostkę pomidory i trzymać na ogniu kolejną minutę.
    Po tym czasie dodać oczyszczone ogony i dusić około 5 minut.
    Następnie dodać bułkę tartą, wymieszać i dusić jeszcze minutę.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną kolendrą.

1 comment for “Ogony langusty w winie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *