Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nie typowe tortelini

 

Składniki:

  • makaron ryżowy
  • tortellini
  • ser żółty
  • ser feta
  • oliwki
  • sól, pieprz
  • grzybki mun.
  • sos chiński knorra


Sposób przyrządzenia:
Makaron wrzucamy na gorąca ale nie gotującą się wodę na około 2 minuty. Tortellini gotujemy około 12 minut w zależności od zaleceń producenta. Grzybki mun gotujemy, kroimy na paski. Sos mieszamy z woda i gotujemy, następnie wrzucamy grzybki pokrojone w paski. W naczyniu żaroodpornym na sam spód rozkładamy makaron na to tortellini. Fetę pokrojona w kostkę. Zalewamy to sosem. dodajemy oliwki. wszystko posypujemy żółtym serem i zapiekamy do czasu spieczenia na ładny kolor sera . Możemy posypać jeszcze ser aromatycznymi przyprawami np majerankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *