Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Napoleonki Marleny

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • cukier puder
  • koncentrat kremu karpatka
  • 2 żółtka
  • ½ łyżeczki aromatu waniliowego

    Sposób wykonania:
    Ciasto lekko rozmrozić po czym przekroić na pół i ułożyć na blasze opłukana zimną wodą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 20 minut.
    W miedzy czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu po czym wbić do niego jeszcze 2 żółtka(uważać aby krem się nie zagotował).
    Doprawić do smaku aromatem waniliowym i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie na upieczonym blacie ciasta rozsmarować krem i przykryć go drugim blatem.
    Pokroić na kwadraty i posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *