Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśnikowe miseczki z grzybami

Składniki:

  • 300g mieszanych grzybów
  • 3 dymki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanych liści kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 grube naleśniki
  • 1 jabłko
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić grzyby, posiekaną dymkę, pietruszkę,  kolendrę oraz sól.
      Całość wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości, wówczas zdjąć z ognia i odstawić.
      W między czasie naleśniki ułożyć na formie wysmarowanej tłuszczem, wstawić o piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i podgrzewać do momentu, aż staną się chrupiące, wówczas je wyjąc i posmarować grzybowym nadzieniem.
      Przed podaniem udekorować kawałkami  jabłka, oprószyć solą i pieprzem oraz skropić oliwą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *