Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z warzywami i kiełbasą

Ciasto:

  • 14 dag mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tłuszczu
  • sól

    Nadzienie:

  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ puszki zielonego groszku
  • 20 dag kiełbasy
  • 3 pory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • natka pietruszki
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wymieszać i smażyć z niego naleśniki.
      Następnie na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną w plasterki kiełbasę, odsączoną kukurydzę i groszek, pokrojoną w kostkę paprykę oraz pora pokrojonego w krążki.
      Całość wmieszać i przesmażyć.
      Wówczas warzywa wyjąć a na tłuszczu pozostałego po smażeniu przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem i gotować około 5 minut.
      Po tym czasie ponownie dodać warzywa z kiełbasa i całość podgrzać.
      Powstały farsz rozłożyć na naleśnikach.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *