Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z serem i rodzynkami Kaśki

Poznaj sekret przepisu na pyszne naleśniki z serowym farszem. Do ich wykonania potrzebujesz: mleka, mąki oraz jajek, a do nadzienia, sera twarogowego, rodzynek i śmietany. 
 

Składniki:

  • 1/4 szkl mleka
  • 3 jajka
  • 2 szkl mąki
  • 5 ml rumu
  • 6 łyżek śmietany
  • 15 dag rodzynek
  • 60 dag sera twarogowego
  • ½  szkl cukru
  • 10 g cukru waniliowego
  • 1/2 szkl wody
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Do miski przelać mleko oraz wodę.
    Wbić do niego jajka i razem roztrzepać.
    Wówczas wsypać mąkę z dodatkiem soli i całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiego jednolitego cista.
    Smażyć z niego naleśniki na patelni z odrobiną rozgrzanego oleju.
    Natomiast ser rozetrzeć widelcem.
    Dodać niego śmietanę oraz rum.
    Dokładnie wymieszać po czym dodać cukier oraz cukier waniliowy.
    Dorzucić jeszcze rodzynki i ponownie wymieszać.
    Na usmażonych naleśnikach rozsmarować ser z rodzynkami i zawinąć w rulony. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *