Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nalewka Trojanka ala Żołądkowa gorzka

Składniki:

    • 2 szklanki spirytusu
    • 50 – 75 ml nastawu Trojanka
    • 2 szklanki wody
    • ½ kg brązowego cukru lub karmelu


    Sposób przyrządzenia:
    Do rondla wsypać 4 łyżki cukru, podgrzewać aż cukier zacznie wrzeć, dodać wodę, resztę cukru. Gotować kilka minut zbierając powstającą pianę, schłodzić. Syrop przelać do czystego słoja, dodać nastaw i spirytus, szczelnie zamknąć i odstawić na 7 dni. Po tym okresie nalewkę filtrujemy i rozlewamy do czystych butelek. Szczelnie zamknięte odstawiamy na 6 miesięcy w ciemne miejsce.

    Polecamy lekturę:
    Nalewki i likiery garść informacji.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *