Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane sznycelki cielęce

Składniki:


• 6 sznycli cielęcych
• jajko
• 30 dag pieczarek
• łyżka masła
• 4 cebule
• czerstwa kajzerka
• mała cukinia
• 4 marchewki
• 6 listków laurowych
• 2 łyżki oleju
• łyżeczka czarnego pieprzu ziarnistego
• skórka z 1/2cytryny
• 4 łyżki wina czerwonego
• 1/2 szklanki bulionu wołowego
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Kajzerkę namoczyć.  Cebule obrać, jedną posiekać. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę.
Posolić i usmażyć z posiekaną cebulą na maśle. Wymieszać z odciśniętą bułką, jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Sznycle rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć farsz i związać nicią. Marchewki oskrobać, pozostałe cebule przepołowić. Cukinię opłukać, częściowo obrać, zostawiając podłużne paski skórki, pokroić w plastry.
Skórkę cytryny pokroić w paseczki. Olej rozgrzać, obsmażyć mięso na ostrym ogniu.
Wlać bulion i wino, wsypać ziarna pieprzu. Dusić na małym ogniu 30 minut. Po 15 minutach włożyć warzywa i skórkę cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *