Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mój ulubiony sandwicz

Składniki:
Marynowana marchew:

  • ¼ szklanki octu winnego
  • ¼ szklanki wody
  • cukier do smaku
  • 4 utarte na grubej tarce marchewki

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić przykryte na noc do lodówki. Przed dodaniem do sandwicza dokładnie obsączyć na sicie z marynaty.

  • 2 bagietki
  • 10 dkg pokrojonej w paseczki pieczonej wieprzowiny
  • 10 dkg pokrojonej w paseczki smażonej wątróbki wieprzowej lub drobiowej
  • 1 nieduży długi ogórek
  • ½ pęczka pokrojonej naci pietruszki lub kolendry
  • majonez
  • sos chili

Sposób przyrządzenia:
Bagietki przekroić nożem wzdłuż na dwie połowy, ewentualnie usunąć część miąższu. Wnętrze wypełnić stałymi składnikami tj pokrojonymi paseczkami ogórka, mięsem i wątróbką, posypać posiekaną zieleniną i obficie polać majonezem wymieszanym z sosem chili. Bagietkę podzielić na mniejsze porcje i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *