Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mule w sosie pieprzowym

Składniki:

  • 750 g świeżych muli
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • 2 łyżki pieprzu
  • 6 kromek wiejskiego chleba posmarowanego czosnkiem

Sposób wykonania:

  1. Mule zalać woda i odstawić na 1 godzinę.
    W między czasie na rozgrzanej oliwie osmażyć posiekany czosnek oraz pietruszkę po czym wrzucić dobrze oczyszczone mule.
    Trzymać na średnim ogniu do momentu, aż mule się otworzą, wówczas dodać pieprz i gotować jeszcze ok. 2 minut. cały czas mieszając.
    Gotowe mule rozłożyć na talerzach i podawać z chlebem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *