Mule w sosie pieprzowym

9705
com_content.article
(Oddano 275 głosów z średnią 4.69 z 5)
Mule w sosie pieprzowym4.69 out of 5 based on 275 voters.


Składniki:


  • 750 g świeżych muli
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • 2 łyżki pieprzu
  • 6 kromek wiejskiego chleba posmarowanego czosnkiem

Sposób wykonania:
  1. Mule zalać woda i odstawić na 1 godzinę.
    W między czasie na rozgrzanej oliwie osmażyć posiekany czosnek oraz pietruszkę po czym wrzucić dobrze oczyszczone mule.
    Trzymać na średnim ogniu do momentu, aż mule się otworzą, wówczas dodać pieprz i gotować jeszcze ok. 2 minut. cały czas mieszając.
    Gotowe mule rozłożyć na talerzach i podawać z chlebem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Natalia Sz

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi