Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mule w sosie maślanym

Składniki:

    • 50 dkg małży
    • ogórek 
    • 1/2 kostki dobrego masła
    • 2 ząbki czosnku 
    • natka pietruszki
    • 3 łyżeczki sosu sojowego
    • 2 łyżeczki soku z cytryny
    • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Małże piec w nagrzanym piekarniku 10-15 min. Ogórka pokroić w drobną zapałkę. Natkę pietruszki posiekać. Wymieszać sos sojowy z sokiem z cytryny i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Musze małży otworzyć, w każdej umieścić ogórek. Masło stopić, zmieszać z sosem. Zalać małże, podawać w muszlach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *