Mule marynarza

9609
com_content.article
(Oddano 364 głosów z średnią 4.52 z 5)
Mule marynarza 4.52 out of 5 based on 364 voters.


Składniki:


  • 1 kg świeżych muli
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 125 ml białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1 cytryny

    Sposób wykonania:
    Mule zalać duża ilością wody i odstawić na 1 godzinę.
    Po tym czasie dokładnie je oczyścić.
    W między czasie do szybkowaru wlać oliwę i wrzucić czosnek, podgrzać i wrzucić mule.
    Doprawić do smaku solą oraz dużą ilością pieprzu i trzymać pod przykryciem ok. 6-10 minut.
    Mule które się nie otworzyły wyrzuć.
    Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać i podawać.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi