Mule gotowane w winie

20792
com_content.article
(Oddano 10 głosów z średnią 2.70 z 5)
Mule gotowane w winie2.70 out of 5 based on 10 voters.


Składniki:


  • 1,5 kg muli
  • 500 ml białego wytrawnego wina
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • pęczek natki pietruszki

Mule Gotowane W Winie

Sposób wykonania:
Posiekana cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym tłuszczu po czym zalać je 2 litrami wody oraz winem.
Dodać jeszcze łyżkę  soli, ½ łyżeczki cukru i ćwierć łyżeczki pieprzu.
Całość doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać mule.
Gotować do momentu, aż się otworzą.
Te mule które się nie otworzyły wyrzucić.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi