Mule gotowane w piwie z warzywami

8586
com_content.article
(Oddano 337 głosów z średnią 4.53 z 5)
Mule gotowane w piwie z warzywami 4.53 out of 5 based on 337 voters.


 

Składniki:


  • 1 kg muli
  • 3 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 puszka pomidorów w puszce
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • 1 listek laurowy
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 2 szkl. ciemnego piwa
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

Mule Gotowane W Piwie

Sposób wykonania:

  1. W dużym garnku spienić masło, wówczas wrzucić posiekaną cebule, seler, czosnek, pomidory, tymianek oraz liść laurowy.
    Całość wmieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu ok. 5 min. cały czas mieszając.
    Po tym czasie wlać piwo po czym doprowadzić do zagotowania i włożyć mule.
    Nadal gotować ok. 4-5 min do otworzenia się muli co jakiś czas potrząsając garnkiem.
    Następnie mule wyjąć, te które się nie otworzyły wyrzucić a do sosu dodać śmietanę, musztardę oraz natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać, wyjąć listek laurowy i polać sosem mule.

     

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszka

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi