Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mostek jagnięcy z czosnkiem

Składniki:

  • 1 kg mostu jagnięcego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz
  • 1 łyżka masła

Sposób wykonania:
Oliwę wymieszać z sosem czosnkowym z miodem, dodać jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Powstałą marynatą natrzeć mostek jagnięcy i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie wyjąć z lodówki i odstawić jeszcze na godzinę w temperaturze pokojowej.
Wówczas przełożyć mięso do brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
Polać je marynatą i wstawić do rozgrzanego piernika.
Piec na złoty kolor w trakcie polewając pozostałą marynatą a na wierzchu położyć kawałek masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *