Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mostek barani z rzepą

Składniki:

  • 1 kg baraniny
  • 5-6 rzep
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • ½ łyżki masła
  • ½ łyżki mąki
  • natka pietruszki
  • koperek
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:
    Mostek zalać wodą i ugotować.
    W między czasie obrać rzepy i pokroić je w kostkę.
    Następnie pokroić wszystkie warzyw i razem z rzepą wrzucić do rzepy.
    Trzymać na ogniu do miękkości.
    Mąkę przesmażyć na rozgrzanym maśle i dodać do mostka.
    2 razy doprowadzić do zagotowania.
    Przed podaniem posypać posiekaną zielenina.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *