Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso jagnięce duszone z warzywami

Składniki:

  • 1 kg udźca jagnięcego
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • ½ szklanki bulionu drobiowego
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, dokładnie osuszyć,  pokroić wraz z kością w plastry, przyprawić. Ziemniaki, cebulę i marchewkę obrać, pokroić w plastry. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami mięso i warzywa. Każdą warstwę warzyw skropić rozpuszczonym masłem, przyprawić, podlać bulionem. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i dusić przez około 2 godziny. 15 minut przed zakończeniem duszenia odkryć naczynie i podnieść temperaturę piekarnika do 210 stopni. Przed podaniem delikatnie wymieszać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *