Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miodowe ciastka

Składniki:

  • 2 1/5 szkl. miodu
  • 4 1/2 szkl. mąki
  • 8 jajek
  • 10 gorzkich migdałów
  • posiekana skórka z 1 cytryny

    Sposób wykonania:
    Miód doprowadzić do wrzenia po czym zestawić go z ognia aby ostygł, wówczas dokładnie go utrzeć.
    Następnie dodać mąkę, posiekaną skórkę z cytryny, roztarte żółtka oraz zmielone migdały.
    Całość delikatnie wymieszać a na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać ciasto do małych papierowych foremek wysmarowanych masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 10-15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *