Mintaj z papryką

16415
com_content.article
(Oddano 94 głosów z średnią 4.64 z 5)
Mintaj z papryką 4.64 out of 5 based on 94 voters.


Składniki:


  • 75 dag filetów mintaja
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 żółte papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
  1. Filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut.
    W między czasie cebulę pokroić w krążki a paprykę w kostkę i razem przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
    Następnie rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
    Na niej ułożyć cebulę oraz paprykę.
    Całość oprószyć solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi