Mintaj duszony w papryce

7668
com_content.article
(Oddano 276 głosów z średnią 4.80 z 5)
Mintaj duszony w papryce4.80 out of 5 based on 276 voters.


Składniki:
  • 1 kg. filetów z mintaja (pangi, tilapii..)
  • 2 czerwone papryki
  • pieprz
  • cukier
  • sól
  • 3 łyżki oleju
  • 50 dag. cebuli
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzenia:

Paprykę pokroić w paseczki, a cebulę w kosteczkę. W rondlu ułożyć warstwami: paprykę, cebulę i rybę. Każdą warstwę posolić, dodać trochę oleju, i dusić ok. 20 minut. Po wierzchu polać koncentratem pomidorowym rozrobionym z kilkoma łyżkami ciepłej wody. Dusić jeszcze ok. 20 minut. Danie można podawać na ciepło jak i na zimno.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi