Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mini szaszłyczki

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na potrawy z drobiu. Tym razem przepis na pyszne mini szaszłyki. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, miodu, musztardy, soku z cytryny i ziół prowansalskich. 
 

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka 
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy 
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Pokroić je na mniejsze kawałki.
    Następnie do miseczki przełożyć musztardę.
    Dodać do niej miód oraz sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać. 
    Dodać jeszcze zioła prowansalskie.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i nadziewać mięso na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *