Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone z wątróbką cielęcą

 

Składniki:

  • 50 dag cielęciny
  • 25 dag wątróbki cielęcej
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • czerstwa bułka
  • 1 szkl. mleka
  • 2-3 łyżki masła
  • bułka tarta
  • olej
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Mięso razem z wątróbką zemleć po czym dodać jajka, namoczoną bułkę w mleku oraz posiekaną i podsmażoną na maśle cebulkę.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz majerankiem.
Całość dokładnie wyrobić.
Gdyby masa wyszła za rzadka dodać trochę bułki tartej.
Formować małe kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiany kolor.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *