Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone kotlety cielęce

 

Składniki:

  • 60-800 g cielęciny
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ bułki paryskiej
  • 1 jajko
  • tarta bułka
  • sól
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl. ryżu
  • 2-3 szkl. bulionu

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ryż zalać bulionem i ugotować.
    W między czasie do mięsa wbić jajko, oddać namoczona bułkę, ziele angielskie oraz sól do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać i formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Następnie kotlety układać na przemian przesypując ryżem w naczyniu żaroodpornym.
    Polać całość tłuszczem ze smażenia kotletów i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *