Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone drobiowe kotlety z orzechami Iwony

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa drobiowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki keczupu
  • 15 orzechów włoskich
  • 5 łyżek oleju
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Orzechy  wyłuskać odłożyć  12 połówek, resztę  posiekać drobniutko. Mięso wyłożyć  do miski, dodać jajka, keczup i orzechy, doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić masę i formować kotleciki/ Powinno być 12 sztuk, w każdym umieścić połówkę orzecha włoskiego. Olej rozgrzać na patelni, włożyć  kotlety, smażyć  około 10 minut. Kotlety wyjąć, osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z purée ziemniaczanym i surówką z marchewki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *