Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miecznik w białym winie

Składniki:

  • 2 plastry miecznika
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Rybę oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwię.
    W trakcie przewracania ryby na drugi bok dodać posiekany czosnek, papryczkę oraz tymianek. Podlać całość winem i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Pod koniec duszenia dodać jeszcze pomidorki przekrojone na połówki.
    Gdy większość wina wyparuje dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *