Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Melba Celiny

Składniki:

  1 l słodkiego mleka

  1/2 l kwaśnej śmietany

  kostka margaryny

  5 jaj

  3 łyżki kakao

  szklanka cukru

  cukier waniliowy lub zapach

  5 dag rodzynek

  2 paczki herbatników

  galaretka owocowa, mogą też być owoce np. ananasy, truskawki itp.

Wykonanie:

Zagotować mleko. Jajka roztrzepać ze śmietaną i wlać na gotujące mleko. Poczekać aż się zrobi serek, następnie go odcedzić.

Rozetrzeć serek z margaryną i cukrem na puszystą masę.Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej cukier waniliowy lub zapach i rodzynki.

Małą tortownicę wyłożyć herbatnikami. Dobrze jest na spód położyć folię aluminiową.Na herbatniki wyłożyć ciemną masę. Na tą jasną.

Następnie układamy owoce. Wstawiamy do lodówki. Robimy galaretkę w mniej więcej 2/3 wody z tego co w przepisie, gdy galaretka zacznie tężeć, zalewamy nią sernik.

Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *