Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małosolne ogórki

Składniki:

  • ogórki 3 kg
  • sól kamienna 6-9 łyżek
  • czosnek 2 ząbki
  • koper 4 gałęzie
  • chrzan 1 korzeń
  • przyprawa do kwaszenia ogórków

    Sposób przyrządzenia:
    Do wielkiego słoja należy włożyć umyte ogórki, dodać do nich chrzan,
    czosnek, koper, przyprawę do kwaszenia ogórków. Z wody i soli kamiennej
    należy przygotować zalewę, zagotować ją i gorącą zalewać ogórki w słoju.
    Od razu zakręcać i odstawiać w chłodne miejsce, należy obserwować, czy
    ogórki nie kipią.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *