Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowany łosoś z grilla

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 3 gałązki tymianku
  • 5 listków bazylii
  • cytryna
  • 4 łyżki oleju
  • 600 g odfiletowanego łososia
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • zielenina
     


Sposób wykonania;
Tymianek i bazylię posiekać.
Z cytryny wycisnąć sok i wymieszać go z olejem i ziołami.
Dodać jeszcze posiekany czosnek, sól, pieprz oraz posiekaną zieleninę.
Całość dokładnie wymieszać i zalać filety łososia.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Po tym czasie odsączyć z marynaty i owinąć w folię aluminiową.
Grillować około 10 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *