Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowana cebula

Składniki:

  • 1 kg małych cebulek
  • ½ l białego wytrawnego wina
  • 1 szkl 6%octu winnego
  • 1 strączek papryczki chili
  • kilka ziaren pieprzu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka ziaren gorczycy
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 3 łyżki cukru
  • 1 ½ łyżeczki soli

Sposób wykonania:
Cebulki przełożyć do miski i zalać je 1 szklanką wrzącej osolonej wody.
Zostawić je na non a następnego dnia odcedzić je i ułożyć w wyparzonych słoikach.
Natomiast wino wymieszane z octem winnym, solą oraz cukrem doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić resztę przypraw.
Gorącą zalewą zalać cebulki a słoiki szczelnie zakręcić i odstawić dnem do góry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *